Laura Barcelo Blå Lagunen Ekerö

"Golden Hour"-fotografering med träningsinstruktör Laura Barcelo.

Laura Barcelo har tränat gymnastik i hela sitt liv. I början av Corona när alla höll sig hemma och helt plötsligt fick mer tid över började Laura hålla träningspass via Zoom med hennes familj och vänner. Intresset för att dela med sig av sina träningsrutiner växte sig allt starkare och sen dess har hon startat ett instagramkonto där hon flera gånger i veckan lägger upp liveträningar.

Laura kontaktade mig innan kontot lanserades och ville ta inspirerande bilder i någon fin miljö. Så en kväll i “golden hour”* begav vi oss till Blå Lagunen på Ekerö för att fota content till hennes nya konto.

Vad är “Golden Hour”?

Golden hour är tiden på dygnet strax innan solnedgång och strax efter solnedgång, då solen står som lägst. Vid denna tid är ljuset mycket mjukare och passar just därför väldigt bra porträttfotografering.

Blå lagunen Ekerö fotografering

"Behind the scenes"-bild.

Laura Barcelo Blå Lagunen Ekerö

Fotad med Sigma Art 27-40 mm F2.8 på 70 mm.

Fotat både i naturligt ljus…

Bilderna skulle helst vara fotade i naturligt ljus. När solen gick ner blev hela himlen magiskt rosa, så då passade vi på att ta de sista bilderna med vattnet och himlen som bakgrund.

…och med blixt.

Jag var så taggad på att ta med och testa min Profoto B10 blixt med reflektor också, tycker det blir en sån “sportig” vibe med hårdare ljus mot mörk bakgrund.

Fotografering behind the scenes Blå Lagunen

"Behind the scenes" bild när vi fotar med blixten.

Laura Barcelo

Tagen med en Profoto 10 Blixt med reflektor som ljusformare, för att få en "sportig" vibe.

Vill du se mer?

Kolla in min blogg eller portfolio!

Har du frågor når du mig på hello@bognandiphotography.com!